Panda Cup turnaushistoriaa ja nykypäivää

Tiedote: PAnda Cup 2023 kevät

PANDA CUP – KAVERITURNAUS LASTEN HARRASTUKSEN MAHDOLLISTAJANA

Panda Cup on perustettu vuonna 2015 ja järjestettiin ensimmäisen kerran ajatuksella, jossa HooGeen Pandafutiksen joukkueiden välille haluttiin rakentaa ja vahvistaa toiminnallista yhteistyötä sekä samalla mahdollistaa lasten aktiivista liikkumista iloisessa ympäristössä. Onnistuneen lähes silloin sadan pelaajan tapahtumasta on kasvanut yksi Suomen suurimmista tyttöfutisturnauksista. Ensimmäinen julkinen turnaus järjestettiin huhtikuussa 2016 tätä heti seuraten HooGee Cup poikien ikäluokissa. Matkan varrella turnauksesta on muodostunut vakiintunut ulkokauden avaus- ja päätösturnaus turnauksen laajentuessa myös syksyyn. Kehitysaskeleita turnaus on ottanut ikäluokkien ja sarjojen laajentuessa kattamaan aivan nuorimmista myös aikuisiin saakka (naisten harraste, Business Panda Cup) sekä myös poikien sarjoihin. Alueellisesti otteluita pelataan ympäri eteläistä Espoosta sekä Kauniaisissa. Turnausfokus on ollut iloisen ja laadukkaan tapahtuman järjestämisessä kaikille – siksi tapahtumassa on  pidetty keskiössä kaikille onnistumisen mahdollisuus järjestämällä eritasoisia sarjoja.

TEHDÄÄN JOTAIN MERKITYKSELLISTÄ

 

Panda Cup on vanhempien vapaaehtoistyönä järjestämä vuosittainen turnaus, jonka tarkoituksena on edistää yhteisöllistä liikunnan iloa, positiivista, kannustavaa ja reilua urheiluhenkeä ja mahdollisuuksien tasa-arvoa lapsen taustasta riippumatta.

Turnauksen tukimaksut ja tuotot käytetään harrastamisen mahdollistamiseen, hallivuorojen ja kisamatkojen kustannuksiin sekä kohdennettuihin rahalahjoituksiin.

Joka viides suomalaislapsi kokee yksinäisyyttä. Tätä me emme voi aikuisina sallia. Yksinäisyys satuttaa ja vaurioittaa lasta peruuttamattomasti. Tutkimusten mukaan yksinäisyys on kaksi kertaa suurempi riski ennenaikaiselle kuolemalle kuin ylipaino. WHO:n mukaan yksinäisyys on nuorille tytöille yleisempää kuin pojille (OlympiakomiteaMielenterveysseura).

Yhdessä voimme auttaa. Tehdään se ilon kautta. Luodaan lapsille matalan kynnyksen mahdollisuuksia kannustavaan ja positiiviseen yhdessäoloon!